logo
جلد 5 - ویژه نامه                   جلد 5 - ویژه نامه صفحات 21-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarkhavani M, Etemadi Fard A, Khajehpour Banadaki K. Effects of Belief in the Attributes of Divine Actions in the Islamic Lifestyle (Case Study on the Attributes of "Divine Mercy, Forgiveness and Mercy"). Islamic Life Style 2022; 5 :13-21
URL: http://islamiclifej.com/article-1-783-fa.html
زرخوانی مریم، اعتمادی فرد اعظم، خواجه پور بنادکی کمال. آثار اعتقاد به صفات افعال الهی در سبک زندگی اسلامی (مطالعه مورد پژوهانه در صفات «رحمت، عفو و کرم الهی»). سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1400; 5 () :13-21

URL: http://islamiclifej.com/article-1-783-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم قرآن و حدیث، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
2- استادیار، گروه معارف اسلامی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.(نویسنده مسئول). ، etemadifard@iauyazd.ac.ir
3- استادیار، گروه معارف اسلامی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
چکیده:   (1640 مشاهده)
هدف: سبک زندگی از منظر قرآن کریم، مجموعه‌ای از موضوعات مورد قبول قرآن بر پایه خدامحوری و حاکمیت ارزش‌های اسلامی در زندگی است که غایت آن، رهایی از زندگی غیر اسلامی و رسیدن به حیات طیبه می‌باشد.
مواد و روش ها: در این پژوهش، با روش توصیفی تحلیلی همت گماردیم تا آثار اعتقاد به صفات الهی همچون رحمت، عفو و کرم را در سبک زندگی اسلامی بیان کنیم و مفهوم آن و زوایای عمیقش را در بستر آیات قرآن و روایات واکاویم و از چراغ فروزان آموزه های اسلامی بر زوایای تاریک معرفتمان در این باره پرتو اندازیم.
یافته ها: یافته های پژوهش حاکی از آن است که باور به صفات افعال الهی همچون رحمت، عفو و کرم، زندگی انسان را تحت تأثیر قرار داده و جلوه هایی چون مهربانی با دیگران، تسخیر قلب دشمنان بوسیله محبت، امید به یاری خداوند، تشویق به خیرات، گذشت از خطای دیگران، گذشت به هنگام قدرت، طمأنینه در انسان، پرهیز از زشتی ها، عدم برتری جویی نسبت به دیگران، حفظ حریم و کرامت انسانی را نمایان می سازد که این نوشتار عهده دار تبیین این موارد خواهد بود.
نتیجه گیری: در این سبک از زندگی، انسان بطور طبیعی مدلی را که بیشترین هماهنگی برای دستیابی به قرب الهی را داراست، در زندگی فردی و اجتماعی خود مطلوب می‌داند و تقرب به خدا و لقاء الله را هدف نهایی خود می‌بیند؛ از این رو، با اراده و اختیار خود، همه شؤون زندگی اش را در مسیر این هدف قرار می دهد. نهایت انسانیت انسان آن است که صفات و افعال خداوند در وجود او به ظهور برسد و تمامی افعال و صفات انسانی به صبغه و رنگ الهی مصبوغ شده و به این ترتیب کارکرد ها و جنبه های مختلف انسان به تجلی گاه خداوند مبدل شود.
متن کامل [PDF 1463 kb]   (473 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1400/4/8 | انتشار: 1400/8/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.