logo
دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 236-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammad soleymani A, Basiri H. The Effect of Legislation and Implementation of Sexual Crimes on the Health of the Individual and Society from the Perspective of Islam. Islamic Life Style 2022; 6 (2) :227-236
URL: http://islamiclifej.com/article-1-713-fa.html
محمدسلیمانی افسانه، بصیری حمیدرضا. تأثیر قانونگذاری و اجرای کیفر جرایم جنسی در سلامت فرد و جامعه از منظر اسلام. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1401; 6 (2) :227-236

URL: http://islamiclifej.com/article-1-713-fa.html


1- کارشناسی ارشد، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.
2- استادیار، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، basiri-hr@hayoo.com
چکیده:   (612 مشاهده)
هدف: در این زمینه پژوهش جامعی که به بررسی آثار تربیتی احکام جرایم جنسی در سلامت فرد و جامعه بپردازد، سراغ نمیرود هرچند در برخی منابع به اختصار، پیرامون آن مطالبی بیان شده است. سؤال اصلی در این مقاله این است: تشریع و اجرای احکام مرتبط به جرایم جنسی در آیات و روایات چه آثار تربیتی دارد؟ این تحقیق با هدف شناسایی تأثیرکیفر ناشی از جرایم جنسی در سلامت فرد و جامعه انجام شده است.
مواد و روش ها: جمعآوری اطلاعات در این مقاله با روش نمونه گیری صورت نگرفته است. این مقاله در حوزه علوم انسانی با روش توصیفی به جمعآوری اطلاعات به صورت کتابخانهای و با ابزار مطالعه و فیش برداری پرداخته است.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که اسلام شدیداً با جرایم جنسی خصومت ورزیده تا جامعه را از اختلاط انساب و جنایت بر نسل بشر مصون بدارد. در این مقاله سعی بر آن است تا مسئله احکام مربوط به جرایم جنسی از نگاه صرف به عنوان یک تنبیه بدنی فراتر رفته و ابعاد تربیت اخلاقی آن مورد توجه علمی قرار بگیرد، همچنین سعی شده است که مصالح و مقاصد تربیتی احکام جرایم جنسی مشخص شود.
نتیجه گیری: مباحث حدود برای پیشگیری از انحرافات و جلوگیری از حاکم شدن ناامنی و فساد در جامعه توسط شارع مقدس تشریع گردیدهاند و مجازاتهای متفاوتی بسته به نوع جرایم برای آنها در نظر گرفته شده است تا با برپایی آنها از مصالح بنیادین جامعه پاسداری شود. تمام این مجازاتها دارای آثار تربیتی میباشند که اگر به طور دقیق اجرا شوند میتوان به آثار مورد نظر آنها دست یافت.
متن کامل [PDF 433 kb]   (327 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1400/2/10 | انتشار: 1401/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.