logo
جلد 4 - ویژه نامه                   جلد 4 - ویژه نامه صفحات 73-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azimi Khoei A, Zahrakar K, Ahmadi K. The Effectiveness of Premarital Education based on the Prevention and Relationship Enhancement Program (PREP) on Communication Beliefs and Attitudes Toward Marriage of Couples on the Verge of Marriage. Islamic Life Style 2021; 4 :63-73
URL: http://islamiclifej.com/article-1-512-fa.html
عظیمی خویی آرزو، زهراکار کیانوش، احمدی خدابخش. اثربخشی آموزش پیش از ازدواج مبتنی بر برنامه پیشگیری و بهبود رابطه (PREP) بر باورهای ارتباطی و نگرش به ازدواج زوجین در آستانه ازدواج. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1399; 4 () :63-73

URL: http://islamiclifej.com/article-1-512-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه مشاوره، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه مشاوره، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، Drzahrakar@gmail.com
3- استاد، گروه مشاوره، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران.
چکیده:   (3602 مشاهده)
هدف: این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش پیش از ازدواج مبتنی بر برنامه پیش‌گیری و بهبود رابطه بر باورهای ارتباطی و نگرش به ازدواج زوج های در آستانه ازدواج انجام شد.
مواد و روش‌ها: طرح پژوهش نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل و یک دوره آزمون پی‌گیری بود. از جامعه آماری زوج های پیش از ازدواج مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره خصوصی مناطق 5،3،1 شهر تهران تعداد 40 نفر به روش در دسترس به-عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. ابتدا پیش‌آزمون پرسش‌نامه باورهای ارتباطی آیدلسون و اپشتاین و مقیاس نگرش به ازدواج‌ براتن و روزن اجرا شد. سپس مداخله برنامه پیش‌گیری و بهبود رابطه برای گروه آزمایش اعمال شد و در ادامه پس‌آزمون و آزمون پی‌گیری اجرا شد و داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون واریانس با اندازه‌گیری مکرر و آزمون تعقیبی مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که آموزش پیش‌ از ازدواج مبتنی بر برنامه پیش‌گیری و بهبود رابطه بر بهبود باورهای ارتباطی و نگرش به ازدواج زوج های در آستانه ازدواج تأثیر مثبت و معنی‌دار دارد (p≤0/001).
نتیجه‌گیری: نتایج آزمون تعقیبی نشان داد که این تأثیر در طول زمان پایدار بود. بنابراین با استفاده از آموزش پیش از ازدواج مبتنی بر برنامه پیش‌گیری و بهبود رابطه، می‌توان باور‌های ارتباطی و نگرش به ازدواج زوج های در آستانه ازدواج را بهبود بخشید.
 
متن کامل [PDF 1064 kb]   (1507 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1399/6/17 | انتشار: 1399/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.