logo
جلد 3 - ویژه نامه                   جلد 3 - ویژه نامه صفحات 130-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravi F. Investigating the Relationship between Faith and Spiritual Health on Controlling Stress in Female Students in District 4 of Tehran. Islamic Life Style 2020; 3 :122-130
URL: http://islamiclifej.com/article-1-425-fa.html
خسروی فاطمه. بررسی رابطه ایمان و سلامت معنوی بر مهار فشار روانی دانش آموزان دختر منطقه 4 شهر تهران. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1398; 3 () :122-130

URL: http://islamiclifej.com/article-1-425-fa.html


کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، تهران ، ایران (نویسنده مسئول) ، fatemeh_khosravi@mihanmail.ir
چکیده:   (2403 مشاهده)
هدف: یکی از معضلات عصر کنونی، استرس در میان انسانها است که زمینه ساز مشکلات بسیاری در زندگی بشر خواهد بود تا جایی که فشار روانی را بیماری تمدن جدید نام نهاده اند. این پژوهش با هدف تعیین رابطه ایمان و سلامت معنوی با مهار استرس در دانش آموزان دختر اجرا شد.
مواد و روش ها: این پژوهش توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر تهران در سال 1397 بود. با روش نمونه گیری تصادفی خوشه‏ای تعداد 250 نفر انتخاب و پرسشنامه‏ ایمان مذهبی [1]، پرسشنامه سلامت معنوی [2] و پرسشنامه استرس ادراک شده [3] را تکمیل نمودند. به منظور پیش بینی سهم مهار استرس داده‏ها با استفاده از روش‏های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره به شیوه همزمان و با استفاده از SPSS نسخه 26 مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین سنی دانش آموزان دختر شرکت کننده در پژوهش 67/15 تا 76/18 سال بود. نتایج نشان داد که بین سلامت معنوی و ابعاد آن شامل سلامت وجودی و سلامت مذهبی با استرس ادراک شده در دانش آموزان دختر رابطه منفی و معناداری وجود دارد (05/0>P). بین ایمان نیز با استرس ادراک شده رابطه منفی و معنادار بود (05/0>P). همچنین، تحلیل رگرسیون به شیوه همزمان نشان داد که متغیرهای پیش بین با هم توان تبیین 39 درصد از واریانس نمره مهار استرس را داشته‏اند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج، توصیه می‌شود که در مدارس و نهادهایی که با نوجوانان سروکار دارند در قالب برنامه‏های آموزشی-تفریحی به تقویت باورهای دینی و معنویت پرداخته شود.
متن کامل [PDF 1204 kb]   (786 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1398/11/1 | انتشار: 1398/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.