جلد 7 - ویژه نامه                   جلد 7 - ویژه نامه صفحات 62-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kokabi Rahman E, Taghvaei D, Pirani Z. The Effectiveness of Teaching Cognitive and Metacognitive Strategies on Academic Motivation and Academic Engagement of Students with Specific Learning Disorders in Hamaden City. Islamic Life Style 2023; 7 :54-62
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1857-fa.html
کوکبی رحمان ابراهیم، تقوایی داود، پیرانی ذبیح. اثربخشی آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی بر انگیزش تحصیلی و درگیری تحصیلی دانش‌آموزان با اختلال یادگیری خاص شهر همدان. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1402; 7 () :54-62

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1857-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه روان شناسی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
2- دانشیار، گروه روانشناسی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران (نویسنده مسئول) ، davoodtaghvaei@yahoo.com
3- استادیار، گروه روان شناسی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
چکیده:   (494 مشاهده)
اهداف: این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی بر انگیزش تحصیلی و درگیری تحصیلی دانش-آموزان با اختلال یادگیری خاص شهر همدان انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری در این پژوهش عبارت بود از کلیه دانش آموزان پسر دبستانی مراجعه‌کننده به هسته مشاوره آموزش و پرورش که تشخیص اختلال یادگیری خاص داشتند. اعضای نمونه در این پژوهش در قالب گروه کنترل و گروه آزمایش هرکدام به تعداد 15 نفر از میان افراد دارای ملاک های ورود به این پژوهش به روش تصادفی جایگزین شدند. برای ارزیابی انگیزش تحصیلی آزمودنی ها از پرسشنامه انگیزش تحصیلی هارتر و برای ارزیابی درگیری تحصیلی از پرسشنامه درگیری زرنگ استفاده شد. آموزش راهبرد آموزشی شناختی و فراشناختی در ده جلسه 60 دقیقه ای بر اساس برنامه آموزش راهبردهای شناختی و فرا شناختی ارائه شد. برای آزمون فرضیه ها از تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تأثیر آموزش راهبرد آموزشی شناختی و فرا شناختی بر افزایش انگیزش تحصیلی  و درگیری تحصیلی معنادار بود.
نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش، به نظر می‌رسد آموزش راهبردهای آموزشی شناختی و فراشناختی، در افزایش انگیزش تحصیلی  و درگیری تحصیلی، نقش مهمی داشته اند.
متن کامل [PDF 683 kb]   (283 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1402/1/15 | انتشار: 1402/3/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Islamic Life Journal

Designed & Developed by : Yektaweb