1- دانشجوی دکترا، رشته علوم سیاسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
2- استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران ، Ali1969919@gmail.com
3- استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران
چکیده: (551 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف دستیابی به میزان و نحوه تاثیر تماشای یا شنیدن برنامههای دینی و مذهبی صداوسیما در ارتقای دینداری مخاطبان، انجام شده است. دین به عنوان یک نهاد اجتماعی، در شکلگیری هنجارها و ارزشهای جامعه دینداران، نقشی اساسی را ایفا کند و مخاطبان خود را بسوی سعادت و کمال رهنمون سازد. این نهاد اجتماعی برای رسیدن به اهداف خود، از ابزارهای مختلفی بهره میگیرد، که یکی از آنها، رسانههای ارتباط جمعی است و از آنجا که در جمهوری اسلامی ایران، صداوسیما - رسانه ملی - مهمترین رسانه جمعی است، تعیین نقش این رسانه در رسیدن به این هدف مهم، ضروری است.
....برای انجام این پژوهش از روش تحقیق پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری تحقیق افراد 15 تا 60 سال با سواد ساکن شهر ساری بوده اند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشهای چند مرحلهای تعداد 317 نفر از آنان به عنوان افراد نمونه انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و به صورت مصاحبه حضوری با افراد نمونه، جمع آوری شده است. برای تحلیل یافته ها نیز از آزمون آماری خیدو استفاده شد
یافتهها نشان میدهد، 1/51درصد از بینندگان یا شنوندگان برنامههای رادیو و تلویزیون، استفاده کننده برنامههای دینی و مذهبی صداوسیما بودهاند. 5/11 درصد، بیننده پیگیر و 2/46 درصد بیینده غیرپیگیر مذکور بودهاند.. یعنی تقریبا نزدیک به نیمی از مخاطبان برنامههای دینی و مذهبی، در استفاده از این برنامهها، چندان فعال نیستند و بصورت جدی آنها را دنبال نمیکنند. مهمترین یافته تحقیق آن است که فقط 46 درصد از مخاطبان برنامههای دینی و مذهبی صدا و سیما، عملکرد این برنامه ها را در ارتقای دینداری مردم موفق و کاملا موفق ارزیابی کردهاند . فقط 4/49 درصد با کیفیت کنونی این برنامه کاملا موافقیاموافق بودهاند. سیاستزده بودن برنامههای دینی و مذهبی، مهمترین انتقادی بوده که مخاطبان نسبت به این برنامهها ابراز داشتهاند..برنامه های صدا و سیما فقط 10 درصد بعنوان منبع کسب اطلاعات دینی و مذهبی پاسخگویان بوده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بالینی دریافت: 1402/1/31