Sadeghi Fard M, Sayadi S, Mohammad Bagheri M, Salajeghe S, Babaei H. Designing and Explaining the Productivity Model of Human Resources with an Emphasis on Psychological Capital and Organizational Commitment. Islamic Life Style 2022; 5 (4) :584-600
URL:
http://islamiclifej.com/article-1-1451-fa.html
صادقی فرد مهدی، صیادی سعید، محمدباقری مهدی، سلاجقه سنجر، بابایی حجت. طراحی و تبیین الگوی بهرهوری منابع انسانی با تأکید بر سرمایه روانشناختی و تعهد سازمانی. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1400; 5 (4) :584-600
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1451-fa.html
1- دانشجوی دکتری، گروه مدیریت دولتی/ مدیریت منابع انسانی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.
2- استادیار، گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران (نویسنده مسئول). ، saeed.sayadi@gmail.com
3- استادیار گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.
4- دانشیار، گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.
5- استادیار، گروه ریاضی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.
چکیده: (532 مشاهده)
هدف: هدف این پژوهش طراحی و تبیین الگوی بهرهوری منابع انسانی با تأکید بر سرمایه روانشناختی و تعهد سازمانی در یکی از سازمانهای دولتی استان خراسان جنوبی است.
مواد و روش ها: این تحقیق از نظر هدف کاربردی – توسعهای و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی و از نوع همبستگی مبتنی بر مدلیابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی کارکنان یکی از سازمانهای دولتی استان خراسان جنوبی تشکیل میدهد که در زمان انجام پژوهش 674 نفر بودند. حجم نمونه به تعداد 520 نفر بودند و با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی متناسب با حجم طبقه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. روایی پژوهش توسط خبرگان و صاحب نظران حوزه مدیریت منابع انسانی و همچنین تحلیل عاملی مورد تأیید قرار گرفت. برای سنجش پایایی پرسشنامهها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است و پایایی درونی تمامی مؤلفهها مورد تأیید قرار گرفته است.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که عوامل مرتبط با بهرهوری علاوه بر تأثیر مستقیم، به طور غیر مستقیم و از طریق سرمایه روانشناختی و تعهد سازمانی بر بهرهوری منابع انسانی اثر مثبت و معناداری دارد. نتایج تحلیل مدل ساختاری پژوهش نشاندهنده اثر مثبت و معنادار سرمایه روانشناختی بر بهرهوری منابع انسانی و همچنین اثر مثبت و معنادار سرمایه روانشناختی بر تعهد سازمانی است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که بین تعهد سازمانی و بهرهوری منابع انسانی رابطه معناداری وجود دارد.
نتیجه گیری: علاوهبراین، نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه روانشناختی علاوه بر تأثیر مستقیم، بهطور غیرمستقیم و از طریق تعهد سازمانی نیز بر بهرهوری منابع انسانی تأثیر میگذارد.
در پایان نتایج پژوهش بیانگر آن است که الگوی پژوهش، از اعتبار لازم برخوردار است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بالینی دریافت: 1400/8/5 | انتشار: 1402/5/15