1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، واحد تفرش، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرفسور حسابی تفرش، تفرش، ایران.
2- استادیار، گروه روانشناسی، واحد تفرش، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرفسور حسابی تفرش، تفرش، ایران ، Lila_faraghat@yahoo.com
3- استادیار، گروه علوم پایه، واحد تفرش، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرفسور حسابی تفرش، تفرش، ایران
چکیده: (584 مشاهده)
هدف: هدف این پژوهش پیش بینی اختلال وسواس در اپیدمی کرونا بر اساس نشخوار فکری در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفرش بود.
مواد و روش ها: این تحقیق از لحاظ زمانی از نوع مقطعی بود به این علت که در سال 1401 انجام پذیرفت و از لحاظ ژرفایی از نوع تحقیقات پهنانگر و از لحاظ معیار اجرایی تحقیق کاربردی، از نظر گردآوری اطلاعات جزو روشهای تحقیق اسنادی و میدانی محسوب می گردد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفرش در سال تحصیلی 1401-1400 بود که تعداد آنها بنابر آمار کسب شده از مسئولین آموزش دانشگاه 581 نفر بود. نمونه آماری شامل 231 نفر از اعضای جامعه آماری مذکور بود که به منظور تعیین آن، از جدول مورگان بهره گرفته شد که این تعداد به دلیل شیوع کرونا ویروس به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامههای استاندارد وسواس فکری- عملی مادزلی (1997) و پرسشنامه نشخوار فکری(RRS) نولن هوکسما و مارلو (1991) بوده است. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و با بهرهگیری از آمار توصیفی، به محاسبه میانگین و انحراف استاندارد پرداخته شد و از آمار استنباطی به روش رگرسیون چندگانه به روش همزمان و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل دادهها انجام شد.
یافته ها: یافته ها حاکی از آن است که علامت دار بودن، درونگری و نکوهش خود با ضریب رگرسیونی به ترتیب برابر با (238/0، 303/0 و 266/0) رابطه مثبت و معناداری با اختلال وسواس دارند.
نتیجه گیری: بنابراین این نتیجه حاصل شد که نشخوار فکری (علامت دار بودن، درونگری و نکوهش خود) میتواند اختلال وسواس را در اپیدمی کرونا در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفرش پیش بینی نماید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بالینی دریافت: 1401/8/17