دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 560-553 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

صف آرا مریم، لطفی مهناز، پورشهریاری مه سیما. رابطه گذشت و مدارا به عنوان مولفه سبک زندگی اسلامی در زندگی زناشوئی با بهداشت روان در زنان متاهل. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1402; 7 (2) :553-560

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1143-fa.html


1- گروه روانشناسی، پژوهشکده زنان، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران ، m.safara@alzahra.ac.ir
2- گروه روانشناسی، پژوهشکده زنان، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
چکیده:   (482 مشاهده)
پرداختن به بنای مقدس خانواده، حمایت و هدایت آن به جایگاه واقعی و متعالی‌اش همواره سبب اصلاح خانواده بزرگ انسانی و غفلت از آن موجب دور شدن از حیات حقیقی و سقوط به ورطه هلاکت و ضلالت بوده است. قرآن کریم با نگاه ویژه به این کانون مهم و مقدس، بهترین الگوها را برای شناسایی خانواده برتر به جهانیان معرفی می‌کند. گذشت و مدارا از خصایص مهم و حیاتی در زندگی همسران جهت رسیدن به آرامش است. درتعالیم اولیای دین(ع)، به مدارا با همسر خیلی سفارش شده است. از این رو این پژوهش تلاش می کند به این پرسش پاسخ دهد که آیا در زندگی زناشویی گذشت و مدارا به عنوان یکی از مولفه های سبک زندگی اسلامی با  بهداشت روان در زنان متأهل ارتباط دارد؟ روش مورد استفاده در این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و استنباطی می‌باشد. جامعه آماری این تحقیق را دبیران زن متأهل 25 تا 45 ساله شهر تهران تشکیل می‌دهند. با توجه به حجم جامعه آماری که32000 نفر بود و براساس جدول مورگان حجم نمونه  379 نفر در نظر گرفته شد. برای انتخاب نمونه از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای استفاده شد. ابزار مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه‌ محقق ساخته‌ سبک زندگی اسلامی در روابط زوجین و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) بود. نتایج بررسی نشان داد بین گذشت و مدارا، که یکی از مولفه های سبک زندگی اسلامی است با بهداشت روان زنان متأهل رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. به عبارتی هر میزان مقدار گذشت و مدارای زنان بیشتر بود، از سلامت روان بهتری برخوردار بودند و با توجه به این که رضایت زناشویی موجب افزایش سلامت روان می شود، تأیید می کند افراد با گذشت و مدارا از  رضایت زناشویی بالایی برخوردارند.
 
متن کامل [PDF 310 kb]   (67 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1401/1/24 | انتشار: 1402/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Islamic Life Journal

Designed & Developed by : Yektaweb